AMPLIAR ARTICLES D'OPINIÓ
Poder o no poder participar
Les noves tecnològies són un tema habitual, per no dir un “avasallament” de notícies diari a les nostres vides. Les tenim als anuncis de televisió, a la ràdio i normalment vivim aquestes com un recurs per a persones amb certs estatus socials, normalment mig , alt.
Volguem o no, les tecnologies ens poden canviar la vida i ara mateix vivim una revolució, que com suposo, com totes, no tothom les viu al mateix temps. Internet, el DVD, els ordinadors, els reproductors de mp3, els mòbils, són recursos que hi són a la nostra vida i de fet si ens ho posem a pensar des de no fa gaire.
El que per alguns és un producte comercial, un objectiu de vendes, per a nosaltres hauria de ser un nou accés a la informació, un nou accés a comunicar-se, una nova manera de comunicar-se sense oblidar-se les que tenim actualment.
Les noves tecnologies com per exemple, internet, és l'eina per arribar a sectors de la societat que no havíem pogut arribar abans. L'exclusió social té una nova eina per combatre's , que són aquestes eines , que ens poden fer participar per a realitzar el que ens agradaria a tots , una societat més justa i més lliure, però no simplement això , també pot acostar comunitats i cultura , ajudant-se a entedre's d'una manera més racional.
Per desgràcia, les noves tecnològies , les controlen els que tenen els diners i el control dels monopolis mundials, obligant-nos a seguir els seus paràmetres, i confonent-nos a causa del nostre desconeixement.
És per això que és important que tinguem al nostre cap la necessitat d'utilitzar, promoure i exigir a les administracions l'ús de tecnològies lliures , unes tecnològies que es puguin adaptar a les nostres necessitats i a la nostra cultura.
Per utòpic que pugui quedar, reflexar el nostre ús a l'ordinador, és reflexar valors de la nostra vida, la comoditat i la rapidesa preval sobre quins valors promou.
Entrem en una nova era i per tant una nova manera d'aprendre les coses, per això és important que aprenguem que les noves tecnòlogies no són un objectiu si no una eina.
19-01-2006
Quim Perelló
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660