AMPLIAR ARTICLES D'OPINIÓ
Acció Jove is trunying
“Ha arribat l’hora de foragitar de l’espai sindical a tot aquell no afí a l’Estat espanyol; cal tornar a replantejar l’escena i reconstituir allò que quedà tancat en els Pactes de la Moncloa; la representació dels treballadors només podrà ser pels sindicats espanyols”. A dia d’avui, aquestes 3 línies perfectament podrien ser la introducció d’una notícia dels diaris El Mundo, el País, l’ABC, etc.

Per casualitat, abans d’escriure, he llegit que al País Basc es comença a demanar la il·legalització de LAB. Mentrestant, al Principat de Catalunya l’Espai Jove de la Intersindical-CSC som els protagonistes, per segon any, de la crítica més cínica de què són capaços les joventuts de CCOO a Catalunya, Acció Jove. I així com l’any passat vam callar, aquest any, mal els pesi, no ens en dóna la gana.

La forma més correcte que hem trobat per contestar a aquesta colla de joves buròcrates de despatx oficial és la ironia amb tocs d’humor català, en no entendre com, davant la situació actual del jovent treballador català, la màxima preocupació siguem l’Espai Jove de la Intersindical-CSC.

I no per dir això renunciem a contestar que les subvencions atorgades responen a quatre projectes i que estan ben argumentats. I estan ben argumentats: primer, per dignitat, ja que serem petits, però el que no ens falta és dignitat, ja que treballem dia a dia per aconseguir fer de la Intersindical-CSC el sindicat de referència dels Països Catalans i des de l’Espai Jove tenim clar que la dignitat és un dels pilars des d’on s’ha de sustentar el sindicalisme nacional i de classe.

El segon terme, sense desmerèixer el primer, sempre que tirem endavant projectes tenim la lupa posada a sobre, no sigui que ens equivoquem en alguna cosa, i l’Espai Jove de la Intersindical-CSC no volem donar arguments fàcils a aquests. És senzill d’entendre, ja que hi ha un cert paral·lelisme amb què, mentre la classe treballadora ha de pagar i pagar fins l’últim cèntim de l’Impost de la Renta de les Persones Físiques (IRPF), impost de successions, l’impost de béns immobles, etc., les grans riqueses alegrement fan desaparèixer els seus beneficis i no paguen, sabent que Hisenda (en el nostre cas, Acció Jove) prefereix fiscalitzar i controlar als treballadors i les treballadores (llegeixis Espai Jove).

No vull donar més voltes a aquest tema, però el que més m’ha fascinat és que es queixen que, en la convocatòria de subvencions per a projectes, Acció Jove rep menys, però s’oblida que ells en presenten tres i l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, quatre. I que no els estranyi que rebin menys, i no vull donar lliçons a ningú, però fent informes amb tan pocs arguments i tan fluixos, i a sobre repetit de l’any passat (el popularitzat “copypaste”), no crec que esperessin ser condecorats amb una Creu de Sant Jordi. O sí, vist que, si el Millet en té una i el “Coscu” també, perquè ells no? De fet, no fan coses tan diferents (no en el sentit de robar, sinó en lo d’enganyar).

I és que els ha de quedar clar als d’Acció Jove que a aquells que som independentistes, nacionalistes o treballem per la normalització del nostre país no ens fa por que ells ens acusin d’alguna cosa. Acusar-nos de rebre subvencions no canviarà la nostra forma d’actuar i molt menys ens farà anar cap a casa.

Gratificant és veure com els joves de CCOO han d’usar això, per segon any, per atacar-nos. I és que fan el mateix que quan el diari El Levante acusa a Acció Cultural del País Valencià de cobrar subvencions; el diari el Mundo acusa la Bressola, l’Obra Cultural Balear o la Comissió de Festes de Santa Maria de rebre subvencions de la Generalitat de Catalunya; el PP, Ciutadans, Libertatdigital, l’ABC, La Voz de Barcelona o els diaris de la caverna esmentats anteriorment acusen la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, la Plataforma per la Llengua o Òmnium Cultural, entre d’altres, d’estar massa subvencionades...

I és que, si al País Basc han optat per la via de les il·legalitzacions i la repressió policial per sotmetre’ls, aquí als Països Catalans usen la fórmula de l’acomplexament, el fer-nos sentir culpables del que som. Tanmateix, amb l’Espai Jove de la Intersindical-CSC han topat: portem 10 anys d’existència, i els que ens queden! Que agafin una cadira i vagin practicant el “copypaste”, que encara estarem molestant un temps més!
10-11-2009
Gerard Rabat, secretari d'Acció Sindical de l'Espai Jove
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660