AMPLIAR ARTICLES D'OPINIÓ
365 dies després: venim de lluny i anem encara més lluny
365 dies, un any, el 2008, el qual ha tingut i té un sentit especial per aquells/es que creiem en el sindicalisme nacional i de classe. Per molts/es ha estat l’any de conèixer que tenim història, que tot i l’esforç que s’ha fet en el sentit contrari, no som fruit de la casualitat.

50 anys de la fundació de la Solidaritat d’Obrers de Catalunya, 50 anys de construcció de l’eina per als treballadors i treballadores d’aquest país. Uns anys gens agradables, de renúncies, claudicacions, derrotes i assimilació. Però anys de plantar-nos a no seguir el camí que ens marquen, sinó obrir el camí que necessitem.

És molt encoratjador veure que els/les primers/es que van moure carta per la celebració del 50è aniversari de SOC fos l’Espai Jove de la Intersindical-CSC, una generació que malgrat no conèixer de primera mà la història, treballen dia a dia per recuperar-la, ja que son coneixedors/es que l’oblit és una nova derrota en la nostre imaginari col·lectiu com a país.

Entre documents, pòsters, adhesius antics es pot veure que portem molts anys existint i, com deia Miquel Porter i Moix, si no fos així ens haurien d’inventar. Ara en el segle XXI, davant els nous (vells) reptes que es presenten com a classe i com a país, és necessari donar el cop definitiu sobre la taula i dir prou. Prou renúncies, prou claudicacions, prou derrotes i prou d’assimilacions. Tenim el dret d’existir com a poble i com a classe.

Per això el 2009 s’ha d’encarar amb molta força. I segur que serà així, ja que partirem d’un Congrés Confederal que ha de servir per bastir els fonaments per la consecució de la Gran Central Sindical dels Països Catalans.

Tot és començar i nosaltres ja fa temps que caminem. Per això, des de la feina a la qual cal encoratjar a fer, només ens queda veure que l’objectiu és més a prop. Perquè, malgrat tot, estem condemnats a guanyar.

Aquest cop no s’han pogut fer els actes que aquesta efemèride requeria, però tot el que s’ha fet ha estat des de l’orgull de pertànyer a un sindicalisme que mai, ni en dictadura ni en democràcia, ha oblidat el que som i a qui representa.
31-12-2008
Gerard Rabat, membre de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660