AMPLIAR ARTICLES D'OPINIÓ
A l’estiu, la precarietat no fa vacances
Cada any per aquestes dates, on una majoria dels i les treballadores tenen vacances laborals, es veu incrementada l’oferta de llocs de treball del sector turístic (no oblidem la importància que té aquest sector en el nostre país). Són moltes les persones que, durant aquest període, aconsegueixen la seva primera feina, ja sigui una que els permeti combinar-la amb els estudis o altres feines o simplement com a forma de guanyar-se la vida.

És en aquest períodes on es dispara l’oferta de treball d’aquest sector. Fins i tot des dels mitjans de comunicació, se’ns informa de la necessitat de mà d’obra i el dèficit de gent amb voluntat de treballar-hi, però en cap moment ningú para a pensar amb quines condicions han de treballar tota aquesta gent.

Sembla ser que, per uns mesos, la legislació, els jutjats i les estructures administratives també facin vacances. Si hi ha treballadors/es d’hotels de la Costa Blanca sense contracte, no passa res. Si, als càmpings de la Costa Brava, hi ha treballadors amb un salari inferior al legal, no passa res. Si a Eivissa hi hagi cambrers fent torns eterns, tampoc passa res. Doncs res, és que tots estem de vacances!

Cada d’any trobem el mateix problema i, com cada any, ens trobem sense solucions. Clar està que, des de les administracions, s’ha trobat la part positiva: sembla que aparegui un oasi on sobri treball a l’Estat espanyol i, pels temps que corren, no és poca cosa. Gairebé podríem dir que qui no es conforma és per que no vol!

Però no oblidem que aquestes situacions a mitjà/llarg termini acaben passant factura. No sempre es podrà mantenir aquest ritme i, aleshores, què? Es tornarà a posar un pedaç o, per una vegada, s’agafarà el problema de cara i es vetllarà pel compliment de la legislació i per la millora de la regulació del sector?

Desgraciadament, cal ser pessimistes, vist el desinterès existent entre les forces polítiques en posar fre a la precarietat laboral en aquest sector, més encara quan els Països Catalans avancem en convertir-nos en “el balneari d’Europa”.
09-07-2007
Gerard Rabat, secretaria d'Acció Sindical de l'Espai Jove
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660