AMPLIAR ARTICLES D'OPINIÓ
Un nou maquillatge laboral
S’ha conegut els primers continguts de la nova reforma laboral pactada pel govern espanyol, la patronal i els sindicats estatals CCOO i UGT. Un cop més, s’ha menystingut la opinió dels treballadors i treballadores, que no hem comptat per res per aquestes organitzacions a l'hora de modificar substancialment les nostres relacions laborals. Es consolida un abaratiment de l’acomiadament a canvi d’unes ambigües propostes de reducció de la temporalitat.

Aquesta modalitat de contractació permet convertir en indefinit contractacions temporals, majoritàriament fraudulentes, a canvi de bonificacions de les cotitzacions de seguretat social i una indemnització per acomiadament improcedent més baixa

Aquesta rebaixa no va en benefici d’una major ocupació sinó a perdonar les actuacions fraudulentes empresarials. D’altra banda sembla que l’únic manera de fomentar la contractació indefinida sigui l’abaratiment de l’acomiadament quan la solució és un bona política econòmica.

La lògica d’aquesta nova reforma és de reduir les despeses econòmiques de les empreses sigui tant en l’aspecte salarial (menors indemnitzacions) com social (menors cotitzacions). De poc o de res serviran les mesures contra la temporalitat si no hi ha un control sever de la seva aplicació.

Només amb l’increment real i exponencial d’efectius de la Inspecció de Treball per fer-les complir, es pot aturar l’incompliment de les normes laborals i socials. I en aquest sentit també és necessària una actuació decidida i solidària del sindicalisme, com a instrument de lluita i organització de la classe treballadora.
10-07-2006
Marc Faustino, Secretari d'Organització de l'Espai Jove de la Intersindical-CSC
Opinió

De lluites socials en temps de retallades de drets i d’efervescència nacional
Roger Tugas
Portaveu Nacional

Supeditats en la resposta
Gerard Rabat
Secretari d'Acció Sindical


La Intersindic@l
SUBSCRIU-TE AL
BUTLLETÍ ELECTRÒNIC
DE LA INTERSINDIC@L
Agenda  ESPAI JOVE de la Intersindical-CSC · Carrer de Villarroel, 45, entresòl · 08011 Barcelona · Tel. 934813660